Het U-pasjaar loopt van 1 juli 2020 tot en met 30 juni 2021. Als pashouder ontvangt u een persoonlijk tegoed dat u tijdens het U-pasjaar kunt besteden aan sportieve of culturele activiteiten en interessante acties. U bepaalt zelf welke dit zijn. Het U-pastegoed is persoonsgebonden: dit betekent dat u het bedrag alleen voor uzelf kunt gebruiken.

Los van het tegoed krijgt u met de U-pas regelmatig korting op activiteiten, zoals een bibliotheekabonnement of theater- of bioscoopbezoek. Houd ook onze tijdelijke acties op de website in de gaten.

Ontdek alle activiteiten en acties met de U-pas

Vraag hier de U-pas aan.

U-pas aanvragen


Voor wie is de U-pas?

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een U-pas? Vul uw gegevens in op de aanvraagpagina.


Tegoed & activiteiten

De hoogte van het tegoed dat op de U-pas staat en wat u ermee kunt doen, is afhankelijk van de leeftijd en woonplaats. Verspreid over de deelnemende gemeenten zijn er meer dan 1.200 verschillende activiteiten en acties. Van een dagje weg tot een sportabonnement of de deelname aan muzieklessen.

Met de U-pas krijgt u korting op bepaalde producten en bij toeristische attracties en zijn er bijdragen voor de schoolkosten van uw kind.

Aanbod

Filter, doorzoek of bekijk volledige aanbod en vind de activiteiten of acties die bij u passen.

Bekijk het aanbod

Kindpakket

Het U-pastegoed voor uw kind heet het Kindpakket, en is er voor kinderen 0 tot en met 17 jaar. Voor verschillende gemeenten, leeftijden en schoolfases gelden verschillende tegoeden. 

Meer informatie


Partners

U-pas werkt samen met meer dan 1.200 partners in de omgeving van Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Als partner van de U-pas heeft u de mogelijkheid om een activiteit of een actie aan te bieden. Als een U-pashouder aangeeft deelname aan uw activiteit te willen betalen met zijn of haar persoonlijke U-pastegoed, declareert u de kosten hiervoor online. 

Ik wil partner worden

Meer lezen over de mogelijkheden om partner te worden? Wij leggen het u graag uit.

Meer informatie


Uw persoonlijke account

Gemakkelijk inzicht in uw tegoed en activiteitenhistorie van uzelf of een gezinslid? Log dan in op uw persoonlijke U-pas account en zie al uw gegevens in.

Inloggen Mijn Account

Nog geen account?

Maak deze dan snel en gemakkelijk aan via het registratieformulier.

Naar registreren